E-Commerce trends 2023

E-Commerce trends 2023

Leestijd - 3 min.

METAVERSE


De Metaverse is het nieuwste modewoord waar iedereen het over heeft. Wat is de Metaverse eigenlijk? Het woord metaverse is een combinatie van ‘meta’ (voorbij) en ‘universum’ en wordt gebruikt om de toekomst van het internet te beschrijven. Een toekomst in een (deels)virtuele wereld waarin mensen werken, spelen, reizen, uitgaan en socializen met behulp van het internet, virual reality en augmented reality.

Maar is het dan al een effectief verkoopkanaal voor retailers? Op dit moment is het antwoord voor de meesten: nog niet! Om te slagen moeten er obstakels worden overwonnen. De verwerking van betalingen is er daar één van. In werkelijkheid zijn alle betalingen - afgezien van het uitwisselen van contant geld op het verkooppunt - nu virtueel. Zoals cryptocurrencies, bijvoorbeeld Bitcoin - het gebruik van deze cryptocurrencies voor betalingstransacties in de Metaverse gaat gepaard met obstakels. Waarom?

Werken met cryptocurrencies kan voor bedrijven lastiger zijn dan met conventionele betalingen. Met cryptocurrencies zoals Bitcoin kan de waarde veranderen. Daarnaast zijn ze ongereguleerd; en veel consumenten gebruiken ze liever niet als betaalmiddel omdat ze niet algemeen gebruikt of vertrouwd worden.

SOCIAL COMMERCE

Social media vormen één van de belangrijkste marketingtools voor retailers en bedrijven. Het oriënterende klantcontact leidt niet altijd tot een directe verkoop, maar het vormt een onmisbare schakel in de klantreis.

Volgens Insider Intelligence zullen 102,6 miljoen mensen in de VS aankopen doen via sociale platforms. Dat is slechts 5,9% meer dan vorig jaar, na een groei met dubbele cijfers die aanhoudt sinds 2016.

Facebook en Instagram blijven dit jaar de grootste Amerikaanse platforms voor sociale handel en trekken respectievelijk 61,9% en 40,0% van de kopers aan. Ongeveer 40% van de consumenten is 18 tot 34 jaar oud. Jongere consumenten gebruiken vaker TikTok, waardoor het platform naar de derde plaats stijgt met een aandeel van 23,1%.

M-COMMERCE?

E-commerce is de laatste jaren enorm in opkomst, maar recentelijk laten cijfers van Insider Intelligence zien dat zogenoemd mcommerce steeds populairder wordt.

Eenvoudig gezegd gaat het bij mcommerce om winkelen via een mobiel apparaat (meestal een smartphone), terwijl het bij ecommerce gaat om online winkelen via de computer. Voorbeelden hiervan zijn Apple pay en Google Pay.

Mcommerce marktaandeel en omvang (VS)

De omzet van de detailhandel in mcommerce bedraagt in 2021 359,32 miljard dollar, een stijging van 15,2% ten opzichte van 2020. Tegen 2025 zou de mcommerceverkoop in de detailhandel meer dan verdubbelen tot 728,28 miljard dollar en goed zijn voor 44,2% van de e-commerceverkoop in de VS.

In same category


Related by tags